Strandhäng med valpgäng ☀️

Igår, onsdag, sista dagen på vår skärgårdsö tillbringade vi en stund på stranden med hela gänget. Spännande med ytterligare en helt ny miljö att utforska! 
I tio dar har valparna levt ett riktigt drömliv och utvecklats så otroligt mycket i sin motorik. De har busat i och tuggat blåbärsris, jagat myror, burit omkring på kottar och pinnar, smakat nyfångad grillad harr, klättrat på stenar och mycket mer🤗 De har åkt båt och tre av småttingarna har doppat sina tassar i havet. Jag är fascinerad över hur trygga och harmoniska detta gäng har visat sig vara. Dessutom är kullen otroligt samspelta - en jämställd ordning råder, ingen mer dominant än någon annan. Jag tolkar det som gott självförtroende och ger mamma Sally stor cred för det! Trygg och stabil förebild och jag har svårt att se en bättre mamma än Sally. 
Även om samtliga är sociala, nyfikna, busiga, gosiga och orädda så har alla olika personligheter. Curry (den största grabben) och SiggeKanel (chokladbruna) leker/busar helst med varandra. De är två vakna och alerta killar med huvudet på skaft. MiroSaffran är den lugna och tysta av grabbarna, en riktig myspropp! LissieLakrits är den av tjejerna som är mest aktiv och busar gärna med sina bröder. Hon älskar när man leker med henne och leksakerna lägger hon gärna beslag på. VajaChili är skönheten och är gängets egen primadonna, och när hon vill ha uppmärksamhet så piper hon till dess hon får det. Snäll och vänlig tjej som inte sätter sig på någon. Men hon säger minsann till om det behövs. 
Slutligen minstingen Vallmo, som jag helt obefogat befarade skulle bli ett lätt byte, hackkyckling, i gruppen. Men det har varit en helt onödig oro. Vallmo är den tysta och stillsamma men otroligt tuff när det behövs. Ofta är det Vallmo som är först med att utforska nya saker. Hon leker gärna själv och gör aldrig något väsen av sig.
Samtliga små är så oerhört gosiga, som levande gosedjur, de älskar att vara i famnen och mysa 🥰 Men Vallmo är klar etta i den grenen! 
Angående pälstyp och färg så är det omöjligt att sia om. Färgen hos samtliga kommer att blekna med tiden vilket det redan gjort. Vallmo är den av valparna som påminner mest om mamma Sally beträffande huvudform, nos och pälskvalitet. Curry och Sigge är än så länge de mest lockiga i sin päls. Samtliga har litet underbett (precis som mamma Sally hade som liten men det växte bort) utom Vallmo som har ett rejält underbett som jag tror blir kvar. MiroSaffran har ett litet navelbråck som förhoppningsvis växer ihop. Det är mjukt och han besväras inte av det. 
De är med andra ord helt perfekta små underverk med helt "normala" skönhetsavvikelser - precis som med oss tvåbeningar. 
Nu har vi en vecka kvar innan valparna är redo att flytta till sina nya fina familjer 🥰 Jag är så tacksam för att jag även denna gång tryggt kan lämna vidare mina bebisar till de allra bästa köparna🙏 De kommer att få kärleksfulla hem hos ansvarstagande familjer som vet vad hundägande innebär - det är det viktigaste för mig och en tröst när huset töms på små valpar😢 
Avslutar dagens inlägg med några bilder från gårdagen:

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Att leka på stranden tar på krafterna 😴

Båtturen från ön. MiroSaffran fick äran att sitta i knät en stund under resan.

Ha en fin dag alla följare ❤️☀️
Maud, Sally o gänget
Sara
2020-02-09 @ 13:06:30

Hej! Vi är en familj från Härnösand som vill hitta en cavapoo! Tänkte höra om ni hade fler kullar inplanerade? Mvh Sara




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

sallysagas.blogg.se

Sally är en underbar Cavapoo (50% dvärgpudel och 50% king Charles Cavalier) som bor med oss, sin familj, i Jävre - en vacker kustnära by i södra Norrbotten. I denna blogg får du följa Sallys resa från parning till valpning och vidare valparnas utveckling under åtta veckor. Då de är flygfärdiga och ska vidare till sina nya familjer.

RSS 2.0